Home - Auto - Recht - Zorg - Reizen - Uitvaart - Wonen - Brommer - Huisdieren - Schade - Polis

Zorgverzekering

Met een zorgverzekering worden de kosten die u maakt voor geneeskundige zorg door de verzekeraar vergoed. Er zijn verschillende soorten zorgverzekeringen die verschillende zorgkosten vergoeden. Hoeveel van en welke kosten u vergoedt krijgt, is afhankelijk van het verzekeringspakket dat u afsluit.

Voor iedere Nederlander is het basispakket een wettelijk verplichte verzekering. Verzekeraars moeten rekening houden met een wettelijke acceptatieplicht voor het basispakket. Hierin staat dat een verzekerde niet geweigerd mag worden op basis van zijn of haar leeftijd, gezondheidstoestand of geslacht.

Welke kosten dekt deze basisverzekering?

Door de basisverzekering worden de meest noodzakelijke zorgkosten vergoedt waaronder:

Aanvullende zorgverzekeringen

U kunt zich naast de basispolis bijverzekeren met aanvullende zorgpolissen. Voor een aanvullende zorgverzekering geldt echter geen wettelijke acceptatieplicht. Alle medische zorg, wat niet door de basiszorgverzekering wordt gedekt, kan door aanvullende polissen gedekt worden. Verzekeraars mogen zelf de inhoud van de aanvullende polispakketten samenstellen, deze aanvullende verzekeringen kunnen dan ook per verzekeringsmaatschappij verschillen.

Wat zijn de voordelen van een zorgverzekering?

Wat zijn de nadelen van een zorgverzekering?