Home - Auto - Recht - Zorg - Reizen - Uitvaart - Wonen - Brommer - Huisdieren - Schade - Polis

Reisverzekering

Met een schadeverzekering als een reisverzekering voorkomt u eventuele schade die u gedurende uw reis oploopt. De gemiddelde reisverzekering is strikt bedoeld voor vakanties en geldt niet voor zakenreizen. Er zijn twee soorten mogelijke reisverzekeringen die u geheel naar eigen keuze en behoefte kunt afsluiten om zonder zorgen van uw vakantie te genieten. Lees reisverzekering ervaringen om een beeld te krijgen welke reisverzekering er bij u past.

Mogelijke reisverzekeringen

U kunt uw reis / reizen op meerdere manieren verzekeren tegen schade. De dekkingen zijn als volgt:

Annuleringsverzekering

We beginnen met de annuleringsverzekering. Hiermee beschermt u zichzelf niet tegen vakantieschade maar tegen vakantiekosten. Mocht een vakantie niet door kunnen gaan, dan biedt de annuleringsverzekering dekking voor de annuleringskosten van de reis of wordt de reissom (deels) vergoed. De reden van annulering moet wel binnen de annuleringsverzekering vallen om in aanmerking te komen voor een teruggave.

Aflopende reisverzekering

De aflopende tripverzekering wordt vaak afgesloten en werkt voor een beperkte duur. Een aflopende reisverzekering is geschikt om één vakantie te verzekeren. Hoewel de dekkings van de verzekering op de ingangsdatum ingaat, is deze niet werkend voordat er gereisd wordt. Het einde van de aflopende reisverzekering vindt plaats op de afgesproken einddatum of bij vervroegd thuiskomen.

Doorlopende reisverzekering

In tegenstelling tot de bovenstaande reisverzekering, kunt u met een doorlopende reisverzekering het hele jaar door op vakantie gaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over schade. Elke reis van de verzekerde wordt automatisch gedekt door de verzekering. Bij wijzen van spreken wordt de dekking van de verzekering actief op het moment dat de verzekerde in het vliegtuig stapt en eindigt deze op het moment van thuiskomst.

Globetrotterverzekering (lang op reis verzekering)

Een beperkt aantal verzekeraars biedt een speciale reisverzekering aan: de globetrotterverzekering of lang op reis verzekering. Dit soort verzekeringen biedt ook bescherming tegen langer durende vakanties zoals een werkvakantie of stagereis.

Wanneer is een reisverzekering afsluiten verstandig?

Een (doorlopende) reisverzekering is een goede mogelijkheid voor mensen die vaak op reis gaan. Met deze verzekering bent u het hele jaar door gedekt tegen vakantieschade. Voor een jaarlijkse vakantie is een aflopende reisverzekering een betere oplossing. Hiermee wordt schade die u oploopt gedurende uw reis of vakantie gedekt. De annuleringsverzekering kan voor reisverzekeringen in alle soorten en maten afgesloten worden. Met een annuleringsverzekering bent u zeker van teruggave als u niet op vakantie kunt gaan door een reden die binnen de polisvoorwaarden valt.