Home - Auto - Recht - Zorg - Reizen - Uitvaart - Wonen - Brommer - Huisdieren - Schade - Polis

Rechtsbijstandverzekering

Iedereen kan te maken krijgen met een juridische procedure. Misschien hebt u uw baan verloren wegens een arbeidsconflict of is er iets mis gegaan bij de verbouwing. Normaliter worden dergelijke zaken opgelost door even met zijn allen rond de tafel te gaan zitten, maar dat lukt niet altijd en dan loopt het uit op een rechtszaak. Een juridisch proces kan flinke kosten met zich meebrengen. Voor dat soort gevallen is het dan ook fijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben die de financiële gevolgen van een juridische procedure dekt.

In feite is een rechtsbijstandverzekering een ‘natura’ verzekering. Wanneer u verwikkeld raakt in een juridisch proces, zal uw verzekeraar geen geld uitkeren. In plaats daarvan zal uw verzekeringsmaatschappij u in de rechtshulp bijstaan gedurende de procedure. Deze rechtshulp varieert van het verlenen van juridisch advies tot en met het voeren van een rechtszaak. Advocaten en andere juridische specialisten zullen in het geval van proces juridische bijstand verlenen.

Verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen

In Nederland kennen we veel verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen. Als verzekerde kunt u ervoor kiezen een verzekering die de rechtsbijstand enkel vergoedt bij verkeersrechtsproblemen of voor een completere polis. Voor een hogere dekking van de polis betaalt u logischerwijze een hogere polispremie. U moet goed opletten wat een rechtsbijstandverzekering precies dekt.

Wanneer is een rechtsbijstandsverzekering afsluiten verstandig?

Het wordt als verstandig gezien om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten voor consumenten die zichzelf of hun gezin willen beschermen bij onverhoopte rechtsconflicten op het werk, in het verkeer, rond het huis en het afnemen van goederen en / of diensten. Juridische kosten kunnen flink oplopen en daarvoor is een rechtsbijstandpolis een prima kostenvanger.