Home - Auto - Recht - Zorg - Reizen - Uitvaart - Wonen - Brommer - Huisdieren - Schade - Polis

Huisdierenverzekering

Er zijn genoeg mensen die hun hond of kat als belangrijk genoeg zien om er een huisdierenverzekering voor aan te schaffen. Voor veel dierenliefhebbers is het ook vanzelfsprekend dat ook voor het diertje een verzekering wordt afgesloten (een hondenverzekering of kattenverzekering) voor het geval deze ziek wordt. Een huisdierenverzekering is in principe gewoon een zorgverzekering voor een gezelschapsdier. De meeste huisdierenverzekeringen dekken tot 80 procent van de ziektekosten die gemaakt moesten worden.


Onder een gemiddelde huisdierenverzekering (basis) valt het honorarium van de dierenarts, medische kosten gemaakt door noodzakelijke opname en behandeling (narcose en operaties inbegrepen), onderzoeken die een aandoening of letsel moeten vaststellen en dierengeneesmiddelen. Bij de meeste dierenverzekeringen is er een gebruikelijke inlooptijd van een maand (geldt niet voor aanvullende verzekeringen). Gedurende deze periode wordt er geen dekking geboden!

Sterilisatie, gebitsonderhoud, vaccinatie en castratie?

De kosten die door deze gevallen gemaakt worden, worden in de meeste gevallen voor maximaal 80 procent vergoedt. Er zijn echter ook situaties (zoals in het eerste levensjaar) waar er een vergoeding van 100% van toepassing zal zijn. De dekkingskosten verschillen sterk per dierenverzekeraar. Neem daarom altijd even een moment om naar de voorwaarden van jouw huisdierenverzekering te kijken. Zo weet je precies waar jij en je huisdier aan toe zijn!