Home - Auto - Recht - Zorg - Reizen - Uitvaart - Wonen - Brommer - Huisdieren - Schade - Polis

Brommerverzekering

Net zoals bij de motorvoertuigen is het voor een brommer binnen Nederland ook verplicht om minimaal op WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekert te zijn. Als u iemand aanrijdt met uw brommer, zal uw verzekeringsmaatschappij de schade die u toebrengt vergoeden. Overigens kan het opvoeren van een brommer heel leuk zijn, maar hierdoor komt de verzekering wel te vervallen. U kunt ook optionele verzekeringen afsluiten tegen diefstal en schade aan uw bromfiets.

Nog een vergelijkbaar iets tussen de autoverzekering en brommerverzekering, is dat de premieverschillen flink kunnen oplopen per verzekeraar. U moet dan ook even goed rondkijken naar de verschillende polismogelijkheden. Als 16-jarige is het heel leuk om eindelijk op een (snor)brommer of (snor)scooter te mogen rijden, maar veel van de beginnende bestuurders moeten wel goed op de poliskosten letten omdat zij het niet al te breed hebben. Vergeet dan ook niet om de bromfietsverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken.

Welke factoren hebben invloed op de hoogte van mijn WA-premie?

De WA-premie die u moet betalen is afhankelijk van uw leeftijd, uw woonplaats en van de uitvoering van uw brommer. Brommers en scooters mogen met een maximale snelheid van 45 kilometer per uur 20 kilometer per uur harder dan snorscooters en snorbrommers. Als uw brommerverzekering als bromfiets- of scooterverzekering geldt, ligt de premie dan ook lichtelijk hoger dan bij een snorscooter- of snorfietsverzekering.

Wanneer is een brommerverzekering afsluiten verstandig?

Het afsluiten van een brommerverzekering is voor iedere Nederlandse bromfietsbestuurder verplicht. De WA-verzekering is voor alle motorvoertuigen een verplichte verzekering. Hiermee wordt door u veroorzaakte schade aan iemand anders of andermans spullen verzekerd door uw verzekeraar.